Pileće belo meso sa povrćem

Pileće belo meso sa povrćem - domaći recept

Sastojci

  • 600 g pilećeg belog mesa
  • 2 patlidžana srednje veličine
  • 2 tikvice srednje veličine
  • 2 sveže paprike babure
  • 150-200 g tvrdog sira


Za bešamel sos:

    • 4 dl supe u kojoj se kuvala piletina
    • 4 kašike brašna
    • 4 kašike pavlake
    • so

Priprema:

Piletinu skuvati u vodi u koju se doda maggi kocka za supu ili kašičica vegete i malo soli. Kada je kuvana (oko 20 minuta) izvaditi meso iz vode i iseći na tanje filete. Patlidžan, tikvice i papriku iseći na kolutove, redjati u tepsiju, premazati uljem i zapeći u rerni na 200 stepeni nekoliko minuta, da omekšaju. Bešamel praviti tako što se odvoji 4 dl supe u kojoj se kuvala piletina. Staviti da prokuva a zasebno izmešati 4 kašike brašna sa malo vode pa zakuvati u vrelu supu. Kuvati nekoliko minuta dok se ne zgusne, skloniti sa vatre i umešati pavlaku. U uljem podmazan sud za pečenje redjati prvo piletinu, zatim sloj po sloj povrća koje se tada posoli. Preko povrća posuti rendan sir pa sve zaliti bešamelom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni još oko 25-30 minuta.

Posted on jul 30, 2012, in Jela s mesom and tagged , . Bookmark the permalink. Ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: