Krem čorba od tikvica

Domaća krem čorba od tikvica
Sastojci:

    • 500 g tikvica
    • 1 glavica luka
    • 2 kašike margarina
    • 2 kašike brašna
    • 3 dl mleka
    • 2 kocke za pileću supu
    • 1/2 veze mirođije
    • 2 kašike pavlake
    • mešavina začina, so, biber

Priprema:

1. Tikvice oprati, oljuštiti i iseći na kocke, a kocke za supu rastvoriti u 1,5 l vode.
2. Luk pržiti dok ne porumeni, zatim dodati tikvice i dinstati uz povremeno dolivanje supe.
3. Kada tikvice omekšaju, sve ispasirati i vratiti da se kuva.
4. Posebno umutiti brašno i mleko, te sipati u ključalu čorbu. Zatim dodati sitno seckanu mirođiju i začine po ukusu, pa kuvati još 10 minuta.
5. U gotovu čorbu umešati pavlaku. Pre pavlake možete izlupati jedno jaje pa ga dodati čorbi.

Posted on jul 30, 2012, in Jela bez mesa and tagged , , . Bookmark the permalink. Ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: