Špagete sa povrćem,piletinom i jajima – kinesko jelo

Špagete sa povrćem,piletinom i jajima - domaći recept kineskog jela

Sastojci:

  • 500g špageta
  • 2 crna luka sečena na rebarca
  • 3 čena belog luka sitno
  • 350g mlevenog belog mesa
  • 5 jaja
  • 180 ml  vode
  • 500g  brokolija ( sečena na prutiće)
  • 5 šargarepa sečenih na tanke prutiće
  • svež kupus sečen na tanke štapiće
  • 180ml ulja
  • 360ml vode
  • belo vinsko sirće (1-2-3 kašike)
  • so,soja sos,susamovo ulje

Priprema:

U velikoj šerpi na par kašika ulja propržiti kratko crni luk, a potom dodati i beli luk. Luk izvaditi sa strane i u istom ulju dalje nastaviti prženje. Marinirati belo meso u soja sosu pola sata, pa ga razmutiti sa blago umučenim jajima. Propržiti meso sa jajima na ulju od luka uz postepeno dolivanje 180ml vode. Pržiti dok voda ne ispari. Brokoli i šargarepu kuvati na pari. Povrće koje je sečeno na prutiće staviti na papir za pečenje, pa potom u posudu za kuvanje na pari. Ukoliko nemate posudu od bambusa može da posluži i cediljka stavljena na šerpu u kojoj ste sipali malo vode i poklopili je. Zasebno skuvati špagete. U velikoj šerpi gde vam je meso s jajima dodajte sav  luk i četvrtinu špageta. Dodajte soja sos, malo soli, mrvu sirćeta, 30ml od 180ml ulja i oko 90ml od  360ml tople vode, malo susamovog ulja  pa sve lepo promešajte. Dodajte povrće kuvano na pari i punu šaku svežeg kupusa. Vratite na zagrejanu ringlu i varjačom mešajte oko minut da se sve sjedini i voda malo ispari. Sklonite sa ringle i ponovite postupak sa dodavanjem špageta, povrća, soja sosa, sirćeta. ulja, vode, soli, susamovog ulja. Belo vinsko sirće je bitan faktor u receptu. Dozirajte u kašičicama, pa probajte svaki put kad završite sa turom mešanja. Sve ovo se radi u turama radi lakšeg sjedinjavanja. Poklopite šerpu, sklonite je sa ringle  i ostavite da se kupus upari oko sat vremena. Špagete se neće slepiti, a jelo se može poslužiti i nakon nekoliko sati, čak i hladno.

Posted on jun 27, 2012, in Jela s mesom and tagged , , . Bookmark the permalink. Ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: