Sarmice u lišću od vinove loze

Sarmice u lišću od vinove loze
Sastojci:

  • 35 listova vinove loze
  • 1kg mlevenog mesa
  • 1 crni luk sitno seckan
  • 300g pirinča okruglog zrna
  • 3 jaja
  • suvi začin, so, peršun

Preliv:

    • pavlaka
    • 1 jaje
    • malo mleka

Priprema:

Na ulju propržiti kratko luk, pa dodati meso i pržiti uz malo dolivanja vode.  Na kraju dodati pirinač i mešati konstantno još minut dok je na ringli. Skloniti sa ringle, pa začiniti sa suvim začinom, peršunom i dobro posoliti jer fil treba da je preslan, tj. kada se proba kažete  sebi ovo je presoljeno, tada je taman, zato što so ode u vodu i pirinač kada se kuva pa onda ispadne kako treba. U prohlađen fil dodati jaja.

U velikoj šerpi sa vodom koja je počela da struji sipati 2 kašike ulja i spustiti sve listove i 10 sekundi ih držati u njoj da malo omekšaju. Brzo ih ohladiti i držati u hladnoj vodi.

Blago nauljiti dno velike šerpe, pa staviti 2,3 lista na dno, a onda ređati sarmice. Ovo je dovoljno za 2 reda.

Kuvati na ringli oko 90 minuta uz stalno dolivanje vodene.

Kad su sarmice skuvane umititi pavlaku,jaje i malo mleka pa sve zaliti.
Ovako zalivene sarmice možete dodatno zapeći u rerni još malo.
Služiti uz pavlaku ili kiselo mleko,bareni krompir

Posted on jun 27, 2012, in Jela s mesom and tagged , , . Bookmark the permalink. Ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: