Krem čorba od kuvanog krompira i šunke – američka čorba u domaćoj kuhinji

Krem čorba od krompira i šunke - domaći recept
Sastojci:

    • 800ml vode
    • 500g sitnih kockica krompira
    • 1 šargarepa sečena na kockice
    • 1 kocka za supu
    • 150g kockica kuvane šunke,tirolska plećka
    • 60g putera ili margarina
    • 700ml mleka
    • gustin ili brašno

Priprema:

U 800ml vode skuvati kockice krompira i šargarepe. Pred kraj kuvanja ubaciti šunku. Doliti vodu da bi nadopunili ono što je isparilo i dodati kocku za supu. Pustiti da baci ključ. Skloniti sa šporeta, pa lagano dodati redak bešamel koji ste napravili u zasebnoj šerpi od 700ml mleka, putera i brašna. Ja koristim lakši metod, tj. u mleko dodam puter, pustim da provri i da se puter otopi, pa zgusnem sa gustinom koji sam razredila u vodi; tako postignem željenu konzistenciju, tj. ređi bešamel. Vratiti na šporet da baci ključ. Dodati so po ukusu. Servirati sa peršunovim listom.

Advertisements

Posted on jun 27, 2012, in Topla predjela and tagged , , . Bookmark the permalink. Ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: