Lazanje na moj način

Lazanje na moj način - domaći recept

U nedostatku kora za lazanje ja sam sve sastojke koje idu u lazanje stavila u debele kore za pitu.
Ispalo je zadivljujuce dobro,sad tako redovno pravim.

Sastojci:

    • jedna veća glavica luka
    • 300gr mlevenog mesa
    • jedno pakovanje kora za pitu
    • ulje,vegeta,so,biber,slatka paprika,brašno

Luk sitno iseckajte i  dobro izdinstajte sa vodom,uljem i vegetom.
Dodajte mleveno meso. Dinstajte otprilike  20min pa dodajte kašiku slatke paprike a kad je već skoro gotovo dodajte šolju paradajza i celu kesicu origana pa još malo prodinstajte. Neka bude redje.
Napravite redak bešamel sos,baš redak,kao krem čorbu i začinite po ukusu. Napravite što redji sos i neka vas to ne brine jer će sva tečnost da ispari u toku pečenja a lazanje če ostati veoma sočne.
Podelite kore na 5 jednakih delova.
Stavite prvi deo pa bešamel,pa drugi deo,pa meso,pa treći, pa besamel.Na njega narendajte trapist sir,pa na njega stavite koru, pa meso,preko njega koru pa bešamel sos i odgore opet narendajte sir. na kraju izbušite ili zasecite nožem da se pri pečenju ne bi naduvalo.

Advertisements

Posted on jun 22, 2012, in Pite and tagged , , , . Bookmark the permalink. Ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: