Varivo od graška sa piletinom

Grašak sa piletinom - domaći recept

Potrebno:

    • 500gr graška ili onaj kupovni,jedna kesica
    • 1 glavica crnog luka
    • 1 šargarepa
    • pola pilećeg belog mesa,može batak,ma koji god deo da odaberete,nećete pogrešiti.
    • ulje,vegeta,so,malo bibera.

Priprema:

Sitno iseckati glavicu luka,dodati malo vegete,ulja i vode,pa staviti da se malo prodinsta.

Luku dodati pilece meso,šargarepu i grašak zajedno jer im je vreme kuvanja isto.

Naliti vodom da ogrezne,pa staviti da se kuva. Kad provri smanjiti jačinu kuvanja da lepo krčka pa tako kuvati sigurno jos sat vremena.

Kad je grašak mekan i više „ne zvoni“ po šerpi,tad je i kuvan.

Napraviti laganu zapršku od 1 kašike brašna i malo vode,pa to dodati skuvanom grašku. Dodati malo soli,probajte da ne preterate.

I ovo domaće jelo je gotovo.

Advertisements

Posted on jun 20, 2012, in Jela s mesom and tagged , , . Bookmark the permalink. Ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: