Ćevapi na štapićima

Izvrsan domaći recept za ukusno i maštovito jelo za svaku priliku.
Ćevapi na štapićima - domaći recept

Sastojci:

    • 500g mlevenog pilećeg mesa (belo meso ili batak i karabatak)
    • 1 jaje
    • 2 kašike pavlake za kuvanje (neutralna pavlaka)
    • 2 pune kašičice seckanog peršuna
    • 2 kašičice sitno narendanog đumbira (može i suvi, pola kašičice)
    • 2 čena sitno iseckanog ili izgnječenog  belog luka
    • so
    • biber
    • štapići za ražnjiće

Sve sastojke dobro izmešati,da se lepo sve sjedini i bude jednako. Ostaviti u frižideru da se dobro prohladi.

Najbolje je ako možete da napravite veče pre i ostaviti tako u frižideru preko noći.

Uzeti štapić pa oko njega napraviti ćevap i peci na vrelom ulju,po mogućstvu u teflonskom tiganju.

Advertisements

Posted on jun 20, 2012, in Jela s mesom and tagged , , . Bookmark the permalink. 1 komentar.

  1. Gde ovo nađe sad posle ručka :-)

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: