Ljutenica – salata

Ljutenica - domaći recept
Sastojci

    • 1 kg paradajza
    • 5 pečenih paprika
    • 20 pečenih papričica
    • 5-6 kašika ulja
    • vegeta, so

Priprema :
Oljuštite paradajz i isecite ga krupno, pa stavite na ulje u širi sud da se tiho krčka, da ne pršti. Povremeno promešajte. Kad se masa zgusne isecite pečenu papriku jednom po širini, a onda tanko po dužini, a papričice iscepkajte (bez semenki) po dužini i stavite u paradajz da se dobro zgusne. Kad masa ostane bez vode, dodajte 1 kašičicu soli i 2 kašičice vegete. Paprike treba da budu crvene zbog boje ljutenice, a papričice zelene, dobro se ljušte.

Advertisements

Posted on jun 19, 2012, in Salate and tagged , , . Bookmark the permalink. Ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: