Bela torta sa jagodama
Potrebni sastojci
Za koru:
- 8 belanaca
- 8 kašika šećera
- 1 kašika sirćeta
Za fil:
- 8 žumanaca
- 200gr šećera u prahu
- 300gr mlevenog keksa
- 1 margarin
Još vam je potrebno 500-700gr jagoda i šlag
Belanca izmiksirati sa šecerom u jak šne i na kraju dodati sirće. Istresti u pleh u kojem se nalazi pek papir i tako peći koru na 150 stepeni 30minuta.
Žumanca,šećer i margarin penasto umutiti i tome dodati keks.
Na koru naneti 1/4 fila pa red jagoda (možete i maline) pa jos 1/4 fila pa drugu koru,ponoviti postupak filovanja,og gore staviti šlag.
Advertisements
Posted on jun 19, 2012, in Domaci recepti torti and tagged jagode, maline, torte. Bookmark the permalink. 2 komentara.
Postavite komentar
Comments 0