Argentinski ćevapi

Argentinski ćevapi - domaći recept

Za ćevape:

  • 300gr mlevenog mesa
  • 300gr krompira
  • 2 jajeta
  • biber,peršun,so i soda bikarbona

Za sos:

    • 100ml neutralne pavlake
    • 1 čen belog luka
    • peršun
    • 100ml majoneza

Priprema ćevapa:

Krompir oprati i obariti. Obaren krpmpir prohladiti pa očistiti i izrendati na krupnijoj rešetki. Dodati mu meso,jedno jaje i jedno žumance.

Belance će vam ostati za pohovanje. Dodati na vrh noža sode bikarbone,so i biber pa smesu izmešati i lepo ujednačiti.

Oblikujte ćevape i ostavite u fižider da se malo stegnu. Pripremite smesu za pohovanje i ispohujte ćevape.

Priprema sosa: Izmešajte pavlaku,majonez,peršun i sitno iseckan,možete i izgnječen beli luk pa ostavite ga u frižider.

Posted on jun 19, 2012, in Jela s mesom and tagged , , . Bookmark the permalink. Ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: