Natur šnicla

Natur šnicla na domaći način
Za ljubitelje mekanogi  sočnog parčeta mesa ovo je odličan recept.

Potrebno vam je:

    • 4 juneće šnicle (180-200g) isečenih žilica i ne previše izlupane
    • jedna veća glavica crnog luka
    • jedna šargarepa
    • ulje,so vegeta,,biber,brašno,voda

Izlupane i od žilica oslobodjene šnicle posolimo i  uvaljamo u brašno. Pržimo nekoliko minuta na jačoj vatri sa obe strane.

Ispržene šnicle odvojimo na tanjir a ulje u kojem su se pržile procedimo.

U procedjeno ulje vratimo šnicle,dodamo sitno iseckan luk,možete ga i samleti u blenderu. Tome dodamo šargarepu iseckanu na kockice i malo vode,dovoljno da meso bude 1cm prekriveno. Kad provri smanjimo temperaturu dinstanja i ostavimo da krčka dok meso sasvim ne omekani i voda skoro sva ne ispari. Servirati uz garnirano povrće,pečen ili pire krompir.

Uživajte.

Posted on jun 18, 2012, in Jela s mesom and tagged , , . Bookmark the permalink. Ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: