Krem čorba od junetine i povrća – bela čorba
Potrebno:
- 300gr junetine
- 1 šargarepa
- 1 peršun (koren i list)
- 1 paškanat
- 1 glavica luka
- vegeta,so,jaje,pavlaka,malo soka od limuna
Junetinu iseći na kockice,dodati joj sitno iseckan luk,dodati vegetu i sve zajedno dinstati sve dok luk ne nestane,tada bi trebalo da je junetuna već omekanila. Tome svemu dodati šargarepu,paškanat i peršun.Naliti vodom (otprilike1,5) mada možete i sami oceniti koliko treba. Kuvati jos toliko da svo povrće omekani a tada će i junetina biti skuvana.
Umutiti žumance sa 1/2 pavlake i sipati u gotovu čorbu, dodati sok od limuna, sve promešati i posuti seckanim peršunom.
Advertisements
Posted on jun 18, 2012, in Nekategorizovano, Topla predjela and tagged bela čorba, juneća čorba, krem čorba. Bookmark the permalink. Postavite komentar.
Postavite komentar
Comments 0