Lagana pileća supica sa karfiolom

Lagana pileća supica sa karfiolom

Supe su nezaobilazno toplo predjelo u skoro svim nedeljnim ručkovima.

Na vama je kako ćete i od čega da je napravite.
Ovo je jedan recept supe sa karfiolom koju moja porodica jako voli.

Potrebno vam je:

Pilece meso,za supu su vam dovoljna krilca od vrata i ledja,kvalitetniji deo pileta iskoristite kao glavno jelo.

Nekoliko šargarepica,peršunov list i koren,paškanat,jedna manja glavica crnog luka i karfiola koliko volite.

Vode odokativno,zavisno koliko imate mesa i povrća,ne preterujte da ne bi supa bas bila slabog ukusa.

Meso,šargarepu,luk,peršunov koren,paškanat stavite u hladnu vodu,dodajte zašine (vegetu,so i malko šećera,na vrh kašike)

Kad provri,smanjite vatru i ostavite neka se krčka pola sata. Nakon toga dodajte karfiol isečen od stabla na grančice.

Kuvajte još pola sata. Sklonite sa vatre da se malkice prohladi. Procedite je.

Šargarepu iseckajte,iseckajte i karfiol ako su komadi veći,kao za zalogaj. Piletinu iskostite,odstranite kožicu i dodajte supi.

Probajte da li je dovoljno slano. Zakuvajte sa rezancima,flekicama,rezancima u obliku slova,knedlama…izbor je vaš.

Advertisements

Posted on jun 17, 2012, in Predjela, Topla predjela. Bookmark the permalink. Ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: