Špagete Bolonjeze (Bolognese) – domaći recept

Špagete Bolonjeze - Bolognese

    • 500gr mlevenog mesa
    • 2 vece glavice crnog luka
    • 2 šargarepe
    • malo celera,lovora,origana,zacini
    • paradajz pire 2dl
    • malo crnog vina, 0,5dl
    • malo vode
    • pakovanje špageta

Sitno iseckati luk i staviti ga da se dinsta 15 -20 minuta,njemu dodati šargarepu,celer,lovor,začine i podinstati jos 5-10min,
nakon toga dodati meso i uz povremeno dodavanje vode mešati jos 20ak minuta.
Dodati paradajz pire i crvo vino,dinstati jos 10ak minuta,pa na kraju dodati origano. Ne pre,da ne izgubi miris.
Servirati špagete i preko sos,odgore izdrendan trapist sir,al dok je jos vruće da se sir otopi.

Posted on jun 16, 2012, in Domaci recepti za glavna jela, Jela s mesom. Bookmark the permalink. Ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: