Šnicle sa parmezanom

Šnicle sa parmezanom

Za ovo domaće jelo vam je potrebno:

      • 500 g svinjskih šnicli
      • 2 kašike rendanog Parmezana
      • ulje
      • brašno
      • mleveni biber
      • 1 glavica crnog luka
      • 2 čena belog luka
      • 1 dl crvenog vina
      • peršun
      • 1/2l paradajz pirea
      • so,bosiljak,origano,
      • 100-200gr trapist sira ili kačkavalja,može i mozzarela.

Priprema:
Pomešati brašno,rendani Parmezan i biber.
Šnicle izlupati pa uvaljati u mešavinu i peći na jačoj vatri sa obe strane.
Kad porumene izvaditi i skloniti na stranu.
U istoj masnoći izdinstati sitno iseckan crni i izgnječen beli luk, naliti paradajz pireom i vinom.
Ubaciti origano, bosiljak i so. Kuvati na umerenoj vatri 5 minuta i vratiti meso u sos.
Na laganoj vatri kuvati još 30ak minuta.
Kad je gotovo preko mesa staviti izrendan trpist sir i poklopiti da se sir otopi.

Advertisements

Posted on jun 16, 2012, in Domaci recepti za glavna jela, Jela s mesom. Bookmark the permalink. Ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: