Ruske kape,šubarice – domaći recept

Ruske kape,šubarice
Potrebno za biskvit

  • 5 jaja
  • 200 g šećera
  • 3 male šoljice ulja
  • 12 kašika mleka
  • 12 kašika brašna
  • 2 kašike kakaa
  • 1 prašak za pecivo

Za krem:

    • 500 ml mleka
    • 6 kašika brašna
    • 12 kašika šećera
    • 250 g margarina

Za glazuru 200gr čokolade,okolo kokos 100gr

Biskvit: Odvojiti belance od žumanaca pa ulupati jak šne dodavajuci šecer,potom žumanca.

toj smesi dodati ulje i mleko i onda varjačom umšati brašno,kakao i prašak za pecivo.

Peci na 200 stepeni 15-20minuta.

Dok je još toplo izrezati kolutove čašicom.

Krem: Brašno i šećer pomešati pa ukuvati u mleko,skroz ohladiti.

U ohladjeno dodati izmiksiran margarin.

Male okrugle biskvite preseci po redini i filovati,okolo uvaljati u kokos i odgore staviti glazuru.

Od ostataka biskvita možete napraviti ukusne kuglice…

Izmrviti biskvit,dodati mu malo soka,malo ruma,jedno celo jaje,sešera u prahu.

Ako je suvo,dodati jos malo soka,može i mleka. napraviti kuglice i uvaljati u kristal šećer,

može u ostatak kokosa ili preliti glazurom.

Advertisements

Posted on jun 16, 2012, in Kolaci. Bookmark the permalink. 1 komentar.

  1. Upravo isprobano! Nije previse komplicirano a predobro. Hvala za recept :)

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: