Musaka od krompira i karfiola – domaći recept

Musaka od krompira i karfiola

Za ovo jelo vam je potrebno:

    • 500gr krompira
    • 500gr karfiola
    • možete staviti šargarepu a i ne morate,ja stavim
    • crni luk,jedna glavica
    • pavlaka,jaje,malo brašna,voda,malo prezle
    • 200gr trapist sira ili kačkavalja

Krompir i karfiol blanširati.

Blanširati – staviti da se kuva i kad provri isključiti ringlu,pa neka vri koliko je ringla još topla.

Luk iseći na listiće,pa staviti na dno tepsije,pouljiti.

Preko  njega staviti krompir isečen na tanke kolutove pa sav karfiol,lepo poslagati,da ga svuda bude jednako,pa odgore staviti preostali krompir.

Zaliti sa punom šoljom vode.

Izmutiti jaja,pavlaku i kašiku brasna,umesto pavlake možete koristiti i mleko.

Sa time preliti smesu u tepsiji. Izmešati rendani sir i jednu šaku prezli i to staviti preko.

Peći dok ne uhvati lepu koricu.

Posted on jun 16, 2012, in Jela bez mesa. Bookmark the permalink. Ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: