Carske šnicle iz domaće kuhinje

Jelo koje je idealno za nedeljni ručak. U kombinaciji sa mladim krompirićima je izvrsno!

Za ovo jelo vam je potrebno:

      • 8 junećih šnicli
      • 4 glavice crnog luka
      • 200-300gr lepe mesnate suve slanine
      • 2 dl ulja
      • 3dl belog vina
      • 1dl vode
      • so,biber,vegeta,lovor

Šnicle izlupati i u njih utrljati vegetu. Ostaviti da odstoji.

Za to vreme izdinstati luk a slaninu sitno iseckajte. U vatrostalnu činiju poređajte šnicle,

preko njih istersite luk i poredjajte slaninu. Začinite biberom i lovorovim listom.

Nalijte ulje,vino i vodu. Stavite da se peče.

Najverovatnije da vam svih 8 šnicli nece stati u jedan red pa vi napravite dva,nećete pogrešiti.

Ili ako vam je puno smanjite meru.

Advertisements

Posted on jun 16, 2012, in Domaci recepti za glavna jela, Jela s mesom. Bookmark the permalink. Ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: