Princes krofne – domaći recept

Kad smo kod njih…uvek sam slušala kako kažu da im smesa za testo ne uspe,da nenarastu.
Smesa je ista kao kod banana eklera.

1 šolja vode i 1 šolja ulja se stave da provri.
Smaknete sa vatre i u to dodate brašno,ne znam meru al da dobijete gusto testo,bas gusto.
Stavite da se prohladi i u mlako umešajte 3 cela jajeta.Dobro mešajte,da se sve razbije i sjedini.
Pravite špricem manje oblike u krug.
Ne radite pufnice,nego zvezda oblik na špricu,ispuštate smesu u krug,
prvo napravite krug pa idete ka sredini i na na kraju završite sa vrhom.
Ovako bi trebalo da izgleda.
Princes krofne - prvi deo

Pecite na 200 stepeni,ne otvarajte nikako 15min da narastu!
Fil koji ja koristim pokazao se kao nepogrešiv a to je fil od krempite.
4 žumanca,8 kašika šećera,1 puding od vanile,vanilin šećer i 4 kašike brašna zakuvati u 1l mleka.
Ostaviti da se skroz ohladi i kad se ohladi „razbiti“taj fil mikserom,to je potrebno da bi bila penasta i da ne bi imala ni jednu grudvicu.
Ulupati jednu malu slatku pavlaku,200gr.
Ulupati 100gr šlaga.
To dodati u izlupan fil od žumanaca,prvo slatku pavlaku pa onda šlag,postepeno.
Filovanje,opet u krug,sve popunite.
Filovanje princes krofni
Uzmite opet špric,umutite slatku pavlaku i uradite još jedan red preko fila.Stavite poklopčić.
Princes krofne

Posted on jun 15, 2012, in Kolaci. Bookmark the permalink. Ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: