Milka torta – domaći recept

Milka torta

  • 7 belanaca,
  • 7 kašika šećera,
  • 100gr mlvenih lešnika,
  • 1 kašika brašna

Izlupati belanca sa šećerom i dodati lešnike i brašno,lagano promešsati varjačom.

Praviti 3 kore. Peđi na 180 stepeni,oko 20min. Mera je kalup 28cm prečnika,onaj klasični.

  • 7 žumanaca,
  • 2 pudinga od vanile,
  • 6 kašika šećera,
  • 6 kašika brašna,
  • 1,2l mleka
  • 1 margarin
  • 100gr šlaga

Žumanca,puding,šećer i brašno izmutiti sa 2dl mleka i to ukuvati u 1l kipućeg mleka.

Skroz ohladiti.

Razbiti ohladjen fil mikserom.

Izraditi margarin i dodati filu.

Umutiti šlag i dodati ga prethodnom filu.

Podeliti na 2 dela i u jedan staviti 300gr poluotopljene bele Milka čokolade

a u drugi deo 300gr poluotopljene Milka čokolade sa lešnikom.

 

P.S. Čokoladu stavljajte poluotopljenju,a topite je u mikrotalasnoj na jačini pola od odmrzavanja
i najjačeg. Ili na pari…stavite sud sa vodom da provri pa u njega sud sa ćokoladom.

Advertisements

Posted on jun 15, 2012, in Domaci recepti torti. Bookmark the permalink. Ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: