Krompir i sampinjoni u besamel sosu – domaci recept.

Ovo je glavno jelo,a meni ljubitelju mesa,je prilog.

Blanshirati nekoliko celih krompira,otprilike 5.
Blanshirati – kad provri voda u kojoj se bari krompir,ostaviti da vri par minuta pa iskljuciti.
Krompir i sampinjoni u besamel sosu

Moze sa slaninicom a ne mora,ako je prilog.
Slaninicu sitno iseckati i propraziti blago bez dodavanja masnoce,ako je bez onda sipnite malo ulja.
Dodati sampinjone,mere nema,to je vas izbor,neka budu krupno iseceni.
Blago prodinstati,zaciniti.

Blanshirani krompir ocistiti i iseci na kolutove pa poredjati u vatrostalnu ciniju ili tepsiju.
na njega izruciti onu smesu od sampinjona i odgore naredjati opet red krompira.

Sve zaliti besamel sosom,al neka bude dosta redak i neka vas to ne zabrine,jer ce voda ispariti
u rerni i na kraju ce biti pravi besamel a krompir i sampinjoni mekani,sve zajedno socno!

Proverena domaca kuhinja je najbolja!

Advertisements

Posted on jun 14, 2012, in Domaci recepti za glavna jela, Jela bez mesa. Bookmark the permalink. 2 komentara.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: