Krompir i sampinjoni u besamel sosu – domaci recept.
Ovo je glavno jelo,a meni ljubitelju mesa,je prilog.
Blanshirati nekoliko celih krompira,otprilike 5.
Blanshirati – kad provri voda u kojoj se bari krompir,ostaviti da vri par minuta pa iskljuciti.
Moze sa slaninicom a ne mora,ako je prilog.
Slaninicu sitno iseckati i propraziti blago bez dodavanja masnoce,ako je bez onda sipnite malo ulja.
Dodati sampinjone,mere nema,to je vas izbor,neka budu krupno iseceni.
Blago prodinstati,zaciniti.
Blanshirani krompir ocistiti i iseci na kolutove pa poredjati u vatrostalnu ciniju ili tepsiju.
na njega izruciti onu smesu od sampinjona i odgore naredjati opet red krompira.
Sve zaliti besamel sosom,al neka bude dosta redak i neka vas to ne zabrine,jer ce voda ispariti
u rerni i na kraju ce biti pravi besamel a krompir i sampinjoni mekani,sve zajedno socno!
Proverena domaca kuhinja je najbolja!
Posted on jun 14, 2012, in Domaci recepti za glavna jela, Jela bez mesa. Bookmark the permalink. 2 komentara.
Povratni ping: Pohovana piletina u rerni bez jaja – domaci recept « Domaci recepti iz moje kuhinje
Povratni ping: Pohovana piletina u rerni bez jaja – domaci recept | Domaći recepti iz moje kuhinje