Kolac za nedeljno popodne – domaci recept

8 belanaca ulupati u jak shne,dodavajuci 8 kasika secera i na kraju jedancep sirceta. Nece se osetiti,isparice u rerni a dace belancu cvrstinu.
Za ovo vam treba neka prosecna djuvec tepsija,da ta kora bude debljine sa dva prsta kad istresete.
Nije vam potreban mastan papir,dovoljno je da tanko pouljite i pobrasnavite tepsiju,odlapice se.
rernu zagrejete na 200 stepeni i smanjite na 150,tako susite sat vremena.
Shne vam mora biti jak,inace ce se u toku susenja,jer je jaca „vatra“ spustiti.
rernu ne otvarajte 45 min,posle mozete, da proverite. treba da dobije svetlo braon boju,
a kad je budete sekli,bice kao gornji deo munchmallowa.

Puno redova al htela sam da detaljno objasnim.

8 zumanaca,8 kasika secera,8 kasika brasna zakuvati u 6dl mleka.
1 margarin,200gr prah secera.
U ohladjeno dodati izmikrsiran margarin i secer al pre toga cvrsti fil od zumanaca razbiti mikserom
pa tek onda dodavati izmuceni margatin i secer. Onda se dobija ona sjajna pesnasta smesa.
Podeliti na 2 dela,u jedan staviti otopljenu cokoladu,po zelji,ja stavim celih 100gr,volim a u drugi moze i ne mora nista,npr.orasi.

Bela kora,braon fil,zuti fil i slag ili slag krem.
Opet sve socno i kremasto.

Advertisements

Posted on jun 14, 2012, in Kolaci. Bookmark the permalink. Ostavite komentar.

Ostavite odgovor

Popunite detalje ispod ili pritisnite na ikonicu da biste se prijavili:

WordPress.com logo

Komentarišet koristeći svoj WordPress.com nalog. Odjavite se / Promeni )

Slika na Tviteru

Komentarišet koristeći svoj Twitter nalog. Odjavite se / Promeni )

Fejsbukova fotografija

Komentarišet koristeći svoj Facebook nalog. Odjavite se / Promeni )

Google+ photo

Komentarišet koristeći svoj Google+ nalog. Odjavite se / Promeni )

Povezivanje sa %s

%d bloggers like this: